Så här rengör du din Bettskena

Rengöra Bettskena

Du kan rengöra din bettskena med en mjuk tandborste och tandkräm eller eventuellt lite diskmedel. En god munhygien äver viktigt.Borsta tänderna noga innan du sätter på bettskenan.

Tabletter för rengöring

Du kan även köpa corega tabs på apoteket eller online för skonsam rengöring som avlägsnar 99% av bakterierna. Detta kan behövas när inte vanlig tandborstning räcker.


Det kan kännas obekvämt i börja när du är ovan vid bettskenan. Efter ett par veckor brukar man vänja sig. Orsaker till att man gnisslar tänder beror ofta på stress, detta kan en bettskena lindra. En bettskena består av en formgjuten plastskena i mjuk eller hårdplast som används på natten för att förhindra tänderna mot slit skador.

Använd tandtråd

Tandtråd är bra att använda om man har trångt mellan tänderna. Det finns tandtrådshållare som gör det lättare att nyttja tandtråd. Ibland kan det behövas en mellanrumsborste också. På apoteket finner du många bra produkter för din munhygien.​ Förvara bettskena i den ask som du fick när du köpte den. Har du problem med snarkning så finns det även en speciell snarkskena som kan hjälpa. Har du en gammal och sliten bettskena är den svårare att hålla ren då kanske det är dags att investera i en ny bettskena. Åter till köpa bettskena

Om du tar hand om dina tänder så slipper du kanske ett besök hos tandläkaren. Vill du läsa mer om bettskena kan du besöka https://sv.wikipedia.org/wiki/Bettskena